Spitalul ELIAS

Va multumesc pentru tot ce ati facut pentru noi pe perioada cat am stat internate la Spitalul Elias. Sfaturile dumneavoastra ne-au prins foarte bine si le vom tine minte. E dificil sa fii parinte, mai ales la Bebe-Capsunica-077.jpgprimul bebelus, cand simti uneori ca te depaseste situatia. Dumneavoastra chiar ne-ati facut sa avem incredere in noi, in faptul ca vom reusi sa fim mamici bune, si mai ales, ca vom reusi sa ne hranim bebelusii cu lapte matern. Numele meu este Alina Locuiesc in Pitesti, insa in data de 10 ianuarie 2006, la Maternitatea Elias, am nascut o minune de baietel, David-Andrei, de 51 cm si 3440 g. Am stat la salonul  5, alaturi de alte trei mamici.Ca tanara mamica simti fericire deplina, ca imediat sa simti teama...Un cumul de sentimente te coplesesc. In primele ore dupa nastere, simti o teama adanca...Daca nu iti poti hrani bebelul la san...daca nu "vine" laptele, daca nu ai lapte...daca lapticul tau va disparea la scurt timp dupa ce a "sosit"; daca nu este bun laptele pentru bebele meu, asa cum spun alte mame ca li s-a intamplat. Temerile acestea te macina.
Eu am avut norocul sa intalnesc, in prima zi dupa nastere, o doamna extraordinara, pe doamna Georgeta Musat. Dansa a stiut sa ajunga la sufletul meu, sa ma linisteasca si sa ma invete cum sa il hranesc pe piciul meu. Nimeni nu imi spusese cum se procedeaza, care este "tehnica" mulsului, cat sic and sa pape bebe.
Ajunsa acasa am urmat sfaturilor doamnei Musat. David este perfect sanatos si in continuare papa lapte de san cand vrea el. Imi doresc sa il alaptez cat mai mult, asta si datorita faptului ca doamna Musat ne-a expus foarte realist beneficiile alaptarii.
Cand ti se naste copilul, tot ceea ce credeai ca stii despre hranirea lui... dispare!!! Iar sfaturile celor din jur pot fi eronate sau invechite. Pentru mine, pentru linistea mea sufleteasca si pentru faptul ca imi doresc ceeea ce este cel mai bun si mai bine pentru bebele meu, faptul ca am fost invatata, incurajata sa imi hranesc copilul nu poate fi evaluat, nu poate fi exprimat in cuvinte. Numai o mama care trece prin aceleasi temeri va intelege pe deplin ce inseamna sa ti se usureze sufletul. Sfaturile ulterioare ale doamnei, prin e-mail, m-au ajutat sa il hranesc cum trebuie pe David, orice nelamurire am avut mi-a devenit foarte clara dupa raspunsurile prompte ale doamnei.
Eu si David nu ii vom putea multumi doamnei Musat niciodata pe masura ajutorului acordat de dansa.

Noi, in continuare ne bazam pe sfaturile pe care ni le ofera prin e-mail, iar vorbele calde pe care ni le scrie le primim, de fiecare data, cu muuulta bucurie!

 
Cursuri