'Preocuparea spirituala cea mai de pret

Ma numesc CATALINA F.,  am 46 ani si sunt din Piatra Neamt. IMG_2699.jpgAcum 6 ani am avut primul meu copil, singurul, pe CORA. Probabail ca cea mai inalta preocupare, spiritual vorbind, este sa ai grija de o fiinta. Sa stii ca cineva, este atat de dependent de tine material, psihic, intelectual, te incarca de o mare responsabilitate! Mie, acest fapt imi ofera o motivatie sa traiesc, sa cobor din pat atunci cind as mai lenevi, sa ies afara cind de fapt as sta in casa, sa redescopar cartile copilariei, bucuria prosteasca de a face rime fara pretentii, sa ingenunchez legand siretul unei ghetute cand am un genunchi avariat, sa ma straduiesc, sa ma conving, ca  exista MOS CRACIUN cautind printre cunoscuti un amator de imbracat costumul lui, si atitea altele…si toate acestea au inceput de la moasa GETA, cum imi place sa-I spun.
Dar sa ne intoarcem la poveste. Dupa 13 ani de casnicie in care nimic nu se intamplase, intr-o buna zi, Dumnezeu, a hotarat sa ramin insarcinata. M-am simtit bine pina am pierdut sarcina la cinci luni si jumatate. Ma obisnuisem fara copii. Insa acum ca mi se luase "jucaria", era mult mai rau. Am stat pe marginea pierderii mintilor, am urlat, am bocit, am urat tot si toate, transformata intr-un ghem de venin.
Apoi, tot Dumnezeu mi-a scos-o in cale pe moasa Geta. Habar nu avea cine sunt, si nici eu nu eram prea dumirita atunci la ce foloseste Geta Musat.
 Moasa Geta, o aparitie dinamizanta pe bicicleta si pe o caldura de se topea asfaltul in Bucuresti, parea sa cunoasca pe toti si de toate. Intelegea ce cereau altii de la mine si rezolva ea, incurajandu-ma.
Si asa, dupa jumatate de an de zbucium si indoieli, de telefoane la moasa Geta si doctor, de facut naveta Bucuresti- Piatra-Neamt, Dumnezeu a hotarat ca e timpul sa o concep pe Cora. Dupa inca 9 luni de aparut si disparut pe la controale si analize, sosise momentul aparitiei in lume, a Corei. Este sanatoasa, are dracusori cat incape, lumea zice ca-i isteata foc. Eu am cerut in gand ursitoarelor: “sa fie frumoasa ca o cadra, magnetica si dinamica ca moasa Geta, si desteapta ca nana Simona”.
Aud sporadic cand o mai intreb pe Geta ca-i angrenata in activitati din cele mai voluntare, si-mi zic:
 “Moasa Geta, imparte cat mai multora din ceea ce Dumnezeu te-a daruit din belsug: entuziasm, optimism, profesionalism si carisma”.

 
Cursuri