'Consultant lactatie'

“Jurnal de Alexandra” sau “Primele impresii dupa nastere si importanta unui sfat pertinent si la momentul oportun despre alaptare”

Ma numesc Oana Petronela C. si in data deoanac.jpg 5.02.2007 am nascut la Elias cu dl. Prof. Dr. Vladareanu o superba fetita de 3.450 kg si 51cm. Am nascut natural, nastere spontana, iar Teodora Alexandra a avut la nastere scorul Apgar 10. Nasterea in sine a fost rapida si practic fara durere. Roza si bruneta, dupa 3 ore aproximativ erau deja la mine in salon.  Dupa vizita de dimineata, in rezerva in care ma aflam am primit vizita d-nei Georgeta Musat – care m-a consiliat in vederea alaptarii. Stiati de aceasta specialitate? La spitalul Elias exista, iar doamna Musat isi exercita atributiunile cu mult profesionalism. In ultima perioada m-am plimbat mult pe internet si am descoperit ca din multe maternitati ies mame care nu stiu sa tina copilul la san intrucat nu le arata nimeni. La ce bun consiliere pentru alaptare, ati zice, doar elementele de baza sunt aceleasi de la facerea lumii incoace: bebe la piept, piept la bebe, toata lumea multumita. E, uite ca nu este asa: pentru inceput, am invatat o pozitie mult mai confortabila pentru supt, atat pentru mine cat si pentru fetita. In al doilea rand am inteles mai bine cam pe unde si de ce se afla glandele responsabile cu lapticul iar in al treilea rand m-am simtit foarte bine primind sfaturi direct de la cineva pregatit special pentru a le da. Ca sa nu mai spunem cat de mult conteaza, in momente ca acestea, o discutie directa de la om la om, sentimentele de relaxare si de incredere pe care le transmite o astfel de discutie. La 2 zile dupa nastre am plecat din spital foarte senina si increzatoare. Scapasem, dupa parerea mea, de furia laptelui, dar din pacate, incepusem sa fac rani pe sfarcuri. De felul meu sceptica fiind, nu mi s-a parut chiar atat de important sa o intreb ce sa fac cu durerile de sfarcuri, care de altfel erau ranite rau si facusera coaja. Cu mare strangere de inima deja dadeam fetitei una din trei mese cu biberonul, din cauza durerilor, si imi era teama ca fetita sa nu se obisnuiasca sa bea mai lejer cu biberonul si sa nu il prefere in final doar pe acesta. I-am povestit toate astea doamnei Musat si am primit din nou sfaturi foarte bune pentru varaiante alternative de alimentare a bebelinei care au functionat super!
Pe 10 dupamiaza am facut o temperatura grozava; 38,4, dureri musculare teribile, o durere groaznica de cap si o stare vecina cu lesinul: eram constienta dar nu ma puteam misca. Sa fie gripa? Sa fie vreo infectie la uter? Am chemat Salvarea care a venit prompt dupa 2 ore si ceva, iar medicii de pe Salvare mi-au comunicat faptul ca am... temperatura. Yupiii.... eram salvata. M-au incurajat spunandu-mi ca nu am nimic la plamani si mi-au spus sa tin temperatura sub observatie. Mi-au facut o injectie cu algocalmin si mi-au zis ca cel putin 4 ore sa nu mai alaptez ca este laptele afectat de injectie. M-am muls si cu perere de rau am hranit bebelina cu Humana, sperand din nou ca nu va deveni favoritul ei.
Pe 11 am indraznit sa o sun din nou pe d-na Musat descoperind la palparea sanului stang, o placa dura si dureroasa, maricica de vreo 5/3cm precum si o gramada de noduli. In plus aveam si cateva canale infundate care favorizasera formarea acelei placi. Cu multa, multa rabdare, dna Musat a rezolvat problem. Peste o ora si jumatate temperatura scazuse, canalele se desfundasera iar placa aceea dureroasa dadea semne ca se disipa. In zilele urmatoare, urmand sfaturile d-nei Musat am reusit sa imi revin. Placa si umflaturile s-au retras, ranile s-au vindecat, temperatura s-a stabilizat pe la 36,4, nodulii au inceput sa dispara, iar lapte...laptele ce sa mai zic... din belsug.
Pe 15 inca un telefon disperat din partea mea catre dansa: fetita mea se ineaca destul de sever in timpul suptului, face apnee, se sperie teribil, sughita, apoi regurgiteaza... cam tot ce a supt. Asta s-a intamplat si la masa de dimineata si la pranz. Si iar am primit un sfat pretios, negasit de altfel in nici o carte pe care o am la indemana, si iar a functionat de minune! Si uite asa, multumita din nou doamnei Musat, povestea merge mai departe...
Acum, la 9 zile de la externare trag linie si adun: La nastere 3.450 kg; La externare mai putin cu 140g; Dupa 9 zile grele (de la iesirea din spital) in care multumita sfaturilor pertinente pe care le-am primit am reusit sa continui alaptarea la san fetita mea a castigat in greutate.... 420g. O performanta, nu-i asa?
Oana - Bucuresti, 16.02.2007

 
Cursuri