"Alaptarea aduce Fericire"

A fost odata ca niciodata...Asa incep povestile si vreau sa va impartasesc si eu povestea mea.
Acum un an, viata familiei noastre s-a schimbat pentru ca a aparut minunea: Alexandru.
 De la inceput am stiu foarte bine un lucru: ca vreau sa il alaptez. Insa nu am crezut ca pot interveni multe necunoscute in aceasta ecuatie.
 Credeam ca mama natura face totul pentru a asigura mamicilor cale libera spre natural. Insa, se pare ca drumul a fost pavat cu urcusuri si coborasuri.
 Totul a inceput cand au aparut blocarile. Se infundau canalele la sani, bebelusul era mic nu avea forta sa traga si astfel de 2-3 ori pe saptamana, sanii se intareau, deveneau durerosi si bebelusul nu mai vroia sa suga de la sanul blocat.
 Atunci citeam pe internet ce sa fac in astfel de situatii, intrebam alte mamici, insa fara succes.
 Dupa nopti si zile in care chinurile erau groaznice, teama de mastita m-a impins sa caut solutii. Am aflat de la o alta mamica de existenta unui consilier in alaptare. Am ramas uimita de existenta acestei titulaturi, insa m-am bucurat enorm cand sunand, mi-a raspuns o voce calda si cu multa calmitate mi-a spus ca trebuie sa ne vedem. Era doamna Georgeta Musat, zana buna din viata mea!
 Si astfel am mers la dumneai impreuna cu bebelusul. Cand am ajuns la locatia unde avea loc intalnirea, o atmosfera de acasa m-a intampinat. Totul era atat de familiar, de calduros si de primitor, incat teama de necunoscut a disparut.
 Si tot ce credeam eu ca stiu despre alaptat (de fapt am descoperit ca nu stiam nimic), a palit in fata informatiilor pe care doamna Georgeta mi le-a spus si aratat.
 Pe langa tot ce mi-a aratat si povestit, mi-a insuflat o mare incredere in mine si cred ca aceasta a fost cheia succesului meu! De aceea dumneai ramane zana mea buna, a mea si a bebelusului meu!
 Am plecat multumita, incantata, cu un bagaj mareeee de informatii despre alimentatia mamei in timpul alaptarii, despre pozitii de alaptat, despre idei si sfaturi utile pentru mama si bebelus.
 Toate bune si frumoase, insa povestea nu se opreste aici caci am trecut iar prin momente dificile, blocaje, greva suptului si alte probleme a caror rezolvare o gasem sunand, trimitand sms-uri zanei mele bune, care era acolo oricand parca special pentru mine, sa ma ajute.
 Si astfel au trecut primele 3 luni pana ce din luna a 4-a, lucrurile au intrat pe fagasul bun.
 Am pastrat legatura cu doamna Georgeta si inca o mai pastrez si ma bucur enorm ca mi-a scos-o Dumnezeu in cale! Va ramane zana mea buna, protectoarea mea si stiu ca pot conta pe dumneai la orice ora si pentru orice problema.
 Tot la dumneai am apelat si pentru diversificare si la fel am avut incredere sa incepem autodiversificarea. Alexandru se hraneste singur ( alimentele solide) si nu am nicio teama de inec!
 Acum am implinit un an, alaptat exclusiv....si inca mai alaptez. Mergem spre autointarcare, cand va vrea copilasul sa nu mai suga.
 Nu imi place sa dau sfaturi, de aceea va rog sa luati aceste informatii ca pe niste sugestii:
 Dragi viitoare mamici, mergeti din timp la o astfel de intalnire pentru a preintampina problemele care pot aparea in alaptare. Este minunat sa cunosti dinainte toate informatiile si sfaturile pe care o „zana” le poate oferi! Caci astfel alaptatul devine un lucru firesc si natural cum ar trebui sa fie.
 Si pentru mamicile care deja au nascut, chiar daca sunt la inceput sau chiar in lunile mai avansate, sa stiti ca nu strica o astfel de intalnire!
 Sotul meu a devenit „expert” in alaptare si diversificare si ma uimeste cand recomanda si povesteste mamicilor sau gravidelor cat de importanta este intalnirea cu un specialist, cu un om dedicat, cu un suflet minunat a carei menire parca este aceea de a proteja mamele si bebelusii.
 Sfarsit....insa povestea continua :)
 Cu drag, o mamica fericita, Daniela

 
Cursuri