Scrisoare pentru viitoarele si proaspetele mamici

Despre devenirea femeii si starea de gratie...

De multă vreme adun gânduri și emoții despre procesul profund al devenirii mamei si despre complexitatea transformărilor aduse de maternitate asupra femeii. Mulțumesc dragă mămică, vorbindu-mi aseară despre tricoul tău dureros de lălâu m-ai făcut să-mi adun gândurile in aceste câteva rânduri pe care ți le dedic cu profundă sinceritate!

Chiar dacă porți mereu un tricou lălâu (lejer) ești frumoasă. O prospețime si o frumusețe fară seamăn care vine din inima ta, din bucuria încă temătoare cu care îți ții Pruncul în brațe, din vibrația unică a iubirii tale care umple întreg universul.

Dragi mămici, nu vă judecați atât de aspru pentru hainele pe care le purtați sau pentru make-up-ul pe care nu mai aveți timp să vi-l faceți în lunile grele de început ale maternitații! Iar dacă totuși vă ademenește ispita să o faceți, gândiți-vă mai întâi la tristețea acelor femei care ar da orice sa fie în locul vostru și nu le-ar păsa deloc de efemerul ce pare atât de important la un moment dat.

Obosite, nefardate, încercănate, la orice vârstă împlinirea menirii vă face foarte frumoase. Puteți înlocui tricoul acela lălâu cu o ie lejeră, și veți vedea că starea de spirit vă va fi alta. Sunteți norocoase, sunteți frumoase precum zânele din povești și purtați în brațele voastre o comoară neprețuită.

Păstrați această stare de grație minunată cât puteți de mult, căci prea curând bebelușii se fac oameni mari și vă va fi tare dor de aceste clipe!

Georgeta Musat, mamă, moașă, susținator al alăptării

 
Cursuri