De ce este bine ca alaptarea sa continue peste un an

Forurile internationale recomanda Alaptarea exclusiva timp de 6 luni si continuarea acesteia pana la doi ani asociata procesului de diversificare si chiar mai departel!
Alaptarea aduce enorme beneficii si in perioda 'bebelusiei’ (1-3 ani) un timp al marilor achizitii cognitive, emotionale si sociale.
Laptele matern este unic in compozitie si toate produsele care il inlocuiesc difera semnificativ de acesta, ceea ce face ca laptele uman sa fie hrana ideala pentru bebelusi.
In cazul copiilor prematuri hraniti cu lapte matern acestia se bucura de beneficii însemnate privind protectia multipla si o mai buna dezvoltare, comparativ cu sugariii prematuri hraniti cu formula (rezultate documentate de studii comparate).

Surse:
American Academy of Pediatrics "Breastfeeding and the Use of Human Milk" - Organizational Principles to Guide and Define the ChildHealth Care System and/or Improve the Health of all Children
WHO/UNICEF “Ten Steps to Successful Breastfeeding.”
HRSA “Business Case for Breastfeeding”

Georgeta Musat, Moasa, Formator in alaptare, Consultant in Lactatie Certificat International (IBCLC)

https://www.facebook.com/notes/academia-de-alaptare/raspuns-la-intrebarea-de-ce-este-bine-ca-al%C4%83ptarea-s%C4%83-continue-peste-un-an/878576565508147

 
Cursuri